҉ ҉ ҉     ОСНОВНА ШКОЛА БРАНКО РАДИЧЕВИЋ ВЕЛИКА МОШТАНИЦА     ҉ ҉ ҉

 
         О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

    Канцеларија за младе општине Чукарица организује програм бесплатне професионалне оријентације за ученике осмог разреда чукаричких основних школа.

Опширније...

 
 

 
         О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

    Канцеларија за младе општине Чукарица поново организује бесплатну припремну наставу за полагање мале матуре за ученике осмог разреда чукаричких основних школа.
    Часови српског језика и математике одвијаће се сваке суботе и недеље, почев од 04. марта до 28. маја 2017. године.
    Настава ће се одржавати на четири локације: у згради општине Чукарица, ОШ "Доситеј Обрадовић" на Умци, ОШ "Уједињене нације" на Цераку и ОШ "Стефан Дечански" у Железнику.
    Позивамо све заинтересоване родитеље да пријаве своју децу путем email адресе: besplatni_programi@cukarica.rs.
 
    Пријава траје до 24. фебруара. У пријави је потребно навести следеће податке:
 1. име и презиме детета
 2. име и презиме родитеља
 3. основна школа коју дете похађа
 4. адреса становања
 5. број телефона
    Натава ће се одржавати у следећим терминима:
 • I група 09:00-10:30 часова
 • II група 10:30-12:00 часова
 • III група 12:30-14:00 часова
 • IV група 14:00-15:30 часова
    Бесплатан пројекат припреме мале матуре водиће сертификовани професори са искуством у раду са децом.
 
    Напомена: Уколико дете има викендом неке друге обавезе и активности, обавезно нагласити приликом пријаве, јер накнедне промене термина неће бити могуће.

 
 

 
         О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

    Среда, 15. фебруар и четвртак, 16. фебруар су нерадни дани - Дан државности.

 
 

 
         О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

    Друго полугодиште почиње у понедељак, 13. фебруара 2017. године. Ученици од првог до четвртог разреда полазе у прву смену од 8:00 часова.

 
 

 
         О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

    Због надокнаде часова за наставне дане 9.1.2017. и 10.1.2017. године који нису реализовани, настава првог полугодишта се продужава на 30. и 31. јануар 2017. године, а друго полугодиште почиње према Календару 13. фебруара 2017. године.

 
 

 
         Бесплатне креативне радионице на Чукарици  

    Канцеларија за младе општине Чукарица поново организује бесплатне креативне радионице сликарства, вајарства, декупажа и калиграфије. Часови ће се одржавати у просторијама Културног центра „Чукарица“ (Тургењевљева бр.5) у периоду 06.02-10.02.2017. године у следећим терминима:
 • Сликарство (предавач Ирина Черњавски Шантрић) у термину 14-16 часова
 • Вајарство (предавач Миодраг Ивановић) у термину 16-18 часова
 • Декупаж (предавач Снежана Максимовић) у темину 18-20 часова
 • Калиграфија (предавач Снежана Максимовић) у термину 17-18 часова
 • Сви заинтересовани за радионице се могу пријавити до 03.02.2017. године путем mail-a: kzm@cukarica.rs. Обавезно у пријави навести име и презиме, годину рођења, контакт телефон, као и за коју радионицу сте се одлучили. Више информација можете добити на број телефона: 011 / 3052 102.

   
   


   
         II Национални фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ  


   
           С В Е Т И   С А В А  
   
   


   
           О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

      Настава почиње у среду, 11. јануара 2017. године. Ученици од 5-8 разреда су у првој смени од 8:00 часова, а ученици од 1-4 разреда у другој смени од 14:00 часова.

   
   

   
           О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

      Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је дао званично саопштење о продужењу распуста 9. и 10. јануара 2017. године.

   
   

   

   

   
           О Б А В Е Ш Т Е Њ Е  

      Обавештавају се родитељи да ће се приредба поводом свечаног пријема првака одржати у четвртак 01.09.2016.године са почетком у 11,00 часова.
      Ученици од 1-4 разреда у четвртак 01.09.2016.године похађаће наставу у првој смени од 8.00 сати а ученици од 5-8 разреда долазе у поподневну смену од 14,00 часова.

   
   

   
           РОДИТЕЉСКИ САСТАНЦИ  

      Родитељски састанак за ученике од првог до четвртог разреда одржаће се у уторак 28. јуна 2016. у 17 часова.
      Родитељски састанак за ученике од петог до осмог разреда одржаће се у уторак 28. јуна 2016. у 18 часова.

   
   

   
           170 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ШКОЛЕ  

  Наша школа је обележила 170 година постојања

  Основна школа „Бранко Радичевић“ у Великој Моштаници обележила је 170 година постојања. Пригодним културно-уметничким програмом ученици и колектив школе, уз присуство бројних гостију обележили су значајан јубилеј који ове године обележава једна од најстаријих школа на Чукарици и у Београду

  Поздрављајући присутне госте и честитајући ђацима и наставницима Дан школе, директор Основне школе „Бранко Радичевић“ Ђуро Косић истакао је да је школа почела с радом давне 1846. године захваљујући пре свега становницима Велике Моштанице који су у то доба знали колико је просвета и образовање значајно за једно место. „За велики напредак наше школе и побољшање материјално – техничких услова у скорашњем периоду имали смо подршку општине Чукарица, Града и Министарства“, рекао је Ђуро Косић, који се овом приликом посебно захвалио председнику општине Чукарица Срђану Коларићу, Бранкици Ђуришић из Министарства науке, просвете и технолошког развоја, Радету Петровићу из Народне банке Србије, као и свима који су помогли развоју школе.

  У име председника општине Чукарица обележавању значајног јубилеја присуствовао је помоћник председника општине Чукарица др Милан Пирнат и Нада Марковић из кабинета председника општине Чукарица.
  „Јубилеј који данас обележавамо је за дивљење, а општина Чукарица има срећу да има две школе које су међу најстаријим у Београду“, рекао је, честитајући Дан школе, др Милан Пирнат. „Одавде су кренули многи писмени људи, далеко од центра, али близу знању“, рекао је др Пирнат, истичући да је школа током свих ових година показала континуитет и трајање и да ученици и колектив треба да буду поносни на своју школу.
  Свечаности су присуствовали и директори свих чукаричких школа, директорка Предшколске установе Чукарица Биљана Гајић, родитељи и ученици.
  У богатом културноуметничком програму, који је припремио колектив учествовали су ученици готово свих разреда школе, чланови ритмичке, драмске секције и хора, као и предшколци који ће од септембра поћи у први разред.

   
   
   
   

   

  Поштовани посетиоци, надамо се да ћете на овом сајту наћи све информације које Вас занимају. Можете се упознати се са нашом школом, животом и радом у њој, организацијом наставе и ваннаставних активности, школским листом „Бранкове новине“, а видећете и галерију слика, где ћемо вас фотографијом провести кроз историју наше школе. Све сугестије, питања и примедбе су добродошле. Надамо се да ће овај сајт омогућити бољу комуникацију између родитеља и школе.

   
   

   

  ЛИНКОВИ:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  почетак стране
  ОШ „Бранко Радичевић“ Велика Моштаница